Corespondenta Veronica Micle catre Mihai Eminescu (19 Martie 1880)

Corespondenta Veronica Micle catre Mihai Eminescu (19 Martie 1880)

de Veronica Micle



Eminul meu iubit,

Ma grabesc a raspunde seninei si amoroasei tale scrisori din 16 Martie; dupa cum vei fi vazut desigur din a doua scrisoare a mea din 15, am primit scrisoarea ta plina de gelozie la care am si raspuns.

Pe la Iasi, scumpul meu Tropotel, am avut cateva zile de toata frumuseta, zile senine si calde si cu miros de primavara. Am fost la discursul lui Maiorescu, a vorbit foarte bine – numai dupa mine a dezvoltat foarte putin "Dezvoltarea pasiunilor". Discursul lui s-a invartit mai mult asupra consecventelor lor decat asupra lor insile. Si mi-am zis: de-ar fi el macar un sfert consecvent spuselor sale, ce bine ar fi. A fost un public nebun la prelegerea lui.

Miticule mai vorbeste te rog cu Conta si cu alti deputati, doar, doar, vor face sa vina in camera si petitiunea mea, sa-mi ieu o grija, sa stiu cum stau, sa stiu ce drum s-apuc, caci cel pe care merg e foarte greu.

Eminule, cand vii sa te revad, sa te mai pup, sa te mai canajesc si apoi sa te mai mangai, si sa-ti cer iertare frumusel si apoi intr-o lunga si dulce sarutare sa se uite toate relele. Cand? Mitule cand ai putea sa vii la Iasi sa fim impreuna ce bine ar fi! Dar tu nicand nu te gandesti la asa ceva, valmasagul Bucurestilor iti rapeste dorul de mine, viata ta e plina si nu simte trebuinta prezentei mele, totusi te pup si te raspup si te imbratisez doucement et gentilement.
Toute a toi Veronica
19 Martie 1880 Iasi






Corespondenta Veronica Micle catre Mihai Eminescu (19 Martie 1880)


Aceasta pagina a fost accesata de 10598 ori.
{literal} {/literal}