Citate de Veronica Micle

Citate de Veronica Micle

de Veronica MicleCand iti scrii cea mai frumoasa pagina in cartea vietii tale, soarta cu vesnica ei ironie varsa cerneala peste foile care urmeaza. (Veronica Micle)

In poezie adeseori se sacrifica ideea pentru rima, in viata inima pentru situatii sociale. (Veronica Micle)

Afara ploua, eu stau pierduta pe ganduri, ura si indiferenta oamenilor, lipsa si departarea ta, iubirea mea nespunsa, toate aceste isi impart rand pe rand fiinta mea, si in mijlocul unui vartej in care ma pierd ma intreb tainic si acum te intreb pe tine oare aceasta trista stare de lucruri se va schimba vreodata? si te intreb acum pe tine mai serios decat nicicand - tu care spunandu-mi ca ma iubesti m-ai facut sa sufar amar o iarna intreaga, incat sufletul mi-i bolnav - te intreb si te rog sa-mi raspunzi face-ma-vei fericita, adica sa ne intelegem, eu inteleg fericirea in aceea sa fiu langa tine, sa fiu in fine a ta. (Veronica Micle)

imbatata de florile teiului, de vorbele ademenitoare si dulci, de tot ce ne inconjoara, acolo pe banca la Copou, ma credeam langa tine cea mai fericita femeie. (Veronica Micle)

Noi vom muri departe unul de altul, poate fara sa ne plangem macar unul pe altul. (Veronica Micle)

Te vei convinge ca din mii de fiinte, abia una poate iubi cum te iubesc eu pe tine; si daca m-ai ucide, te-as iubi si in minutele agoniei. (Veronica Micle)

Eminescu al meu, singurul si unicul obiect al dragostei mele, singurul si unicul obiect al durerii si fericirii mele, daca intre tine si mine e dragoste, noi trebuie sa binecuvantam impreuna ironia soartei. in mizeria asta a lumii trebuie sa primim cu inima buna o clipa de fericire pe care ne-o da fatalitatea, cu toata ferocitatea ei razbunatoare. (Veronica Micle)

Superstitioasa si fatalista dupa cum ma stii, scrisorile tale sunt singurele, cand tu nu esti de fata, care ma mai asigura si ma mai linistesc. (Veronica Micle)

Deprinsa de copila, chiar, a fi sub aripile cuiva, indata dupa moartea lui, tu ai venit, te-am vazut si m-ai mangaiat. (Veronica Micle)

Eu iti voi aduce ca jertfa viata mea. (Veronica Micle)

Eminescu meu, va veni un timp cand vei simti toata amaraciunea mea, de a ma fi sacrificat pe mine, idolul tau de altadata, unor considerente care nu-ti vor da nicicand nimic de ceea ce te lasa a intrevedea, si nimic din cele pierdute. (Veronica Micle)

Toti dusmanii or sa se bucure de moartea lui Micle, crezand ca aceasta bucurie se reflecta si in sufletul meu. Dar nu. Sentimentul care ma calauzeste in acest moment este cu totul altul. (Veronica Micle)

De ce ma lasi sa cersitoresc in asa mod fiinta ta? - cand fara multa cheltuiala tu poti veni... (Veronica Micle)

Eminescul meu cheri, spune-mi si raspunde numaidecat – e ordin imparatesc – mai iei tu medicamentoasele tale? si cu aceasta am onoare a te instiinta ca ma asteapta asternutul si ma duc sa ma culc singura, singurica cu gandul la scumpul meu. (Veronica Micle)

Citate de Veronica Micle


Aceasta pagina a fost accesata de 6118 ori.
{literal} {/literal}